Mobilfotokurs for NEFU på Skottevik

22. og 23. juni i år var jeg så heldig å få lov til å holde fotokurs i å fotografere med mobiltelefon for Norsk Epilepsiforbunds Ungdom (NEFU) sin sommerleir på Skottevik Feriesenter i Kristiansand. Det fine med en mobiltelefon, er at den ikke har all teknikken og knappene som ofte kommer i veien for det gode bildet. Det er kun deg og telefonen, og det kan gi fantastiske bilder! Klikk deg inn her og les videre om hvordan det gikk på Skottevik.  

 Dagen startet inne med litt teori og inspirasjon, og vi så på masse bilder. Så tok vi turen ut og boltret oss med noen timer praktisk fotografering. Og vi fikk tid til en deilig lunsj og noen gode samtaler, der både kropp, sjel og telefoner fikk ladet seg litt opp igjen før vi fortsatte ute.

Det var en herlig gjeng med ungdom i alle aldre som var både ivrige og engasjerte. Og jeg kunne ikke annet enn å smile når jeg så all den ungdommelige energien få utløp i alle mulige kreative innfall med telefonene. Gøy!!

Noe av det som er spennende med å holde fotokurs, er at jeg ofte ikke vet hvem deltagerne er eller hva de kan på forhånd. Samtidig synes jeg nettopp dette møtet med nye mennesker er noe av det mest givende man kan oppleve.

Jeg hadde laget 7 huskeregler og tips for bedre bilder som vi hadde gått gjennom inne, og det var dette de fikk øve seg på når vi var ute. Jeg viste først litt praktisk om å bruke huskereglene, og valgte så litt ulike miljøer der de fikk ta bilder. Mens de holdt på gikk jeg rundt og snakket med dem, svarte på spørsmål, ga de praktiske tips, og de fikk vist meg mange utrolig flotte bilder. Wow! Her var det mange flinke mobilfotografer! Kult!

  
   Den siste timen avsluttet vi inne vi litt digitalt etterarbeid. Da fikk jeg deltagerne til å overføre bilder til min telefon, som jeg så viste live på storskjerm hvordan man enkelt og kjapt kunne redigere litt. Det er ikke sånn at man alltid skal redigere et bilde, og det ble tatt mange bilder disse to dagene som allerede var flotte. Men noen ganger ligger det muligheter i bilder som bare kan utforskes gjennom litt etterarbeid. Heldigvis finnes det gode og gratis apper til både telefoner og nettbrett, slik at man kan gjøre redigeringen av bildene på telefonen også.

  
 Målet mitt med fotokurs og workshops, enten det er med mobiltelefon, kompaktkameraer eller systemkameraer, er at det skal være lærerikt, gøy og inspirerende. Hvis deltagerne etter endt kurs føler at de har mer lyst til å ta bilder enn før, og at de har lært nok til å kunne ta litt bedre bilder, så er målet mitt nådd.

LivKristineGrøtterud

Hvis du leser dette og vurderer å få arrangert et fotokurs så er det bare å ta kontakt med meg. Enten ved å legge igjen en kommentar her eller via nettsidene mine. Mobilfotokurs begynner å bli svært populært, og de kan kombineres med mye annet gøy! Hva med en fotokonkurranse? Eller kanskje en digital hinderløype – litt som orientering – der deltagerne skal finne seg fram til nye poster og løse oppgaver gjennom å ta bilder? Eller en skattejakt, der man fotograferer seg framover i sjørøverkartet, og målet er å finne skatten? Kanskje ligger det en premie der…!? Mulighetene er mange, men jeg mener de skal være fylt av mening, god energi og fotoglede!

Takk til alle dere fra sommerleiren, og en spesiell takk til  Aurora Monrad, Monica Mari Grøtterud, Rakel Tunheim Skretting, Silje Hoff and Annika Fallsen Huhtala for at jeg fikk bruke de utrolig kule bildene deres her. Dere er veldig flinke! God sommer!

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s