Hvordan forbedre funksjonsknappene på Fujifilm X-T1 med Sugru

Noen synes kanskje det er rart jeg må «fikse» på et allerede godt kamera. Men alt handler om smak og behag, og jeg har enda ikke funnet et eneste kamera hvor absolutt alt er perfekt ergonomisk. Så noen ganger er det bedre å gjøre noe med det enn å gå og irritere seg over det. Men hvordan?

20140630-204841-74921064.jpg


PS! 26.01.2015 har jeg publisert et blogginnlegg med en YouTube video som viser hele Sugru prosessen, og du kan hoppe direkte til det innlegget ved å trykke her.

Når jeg fotograferer flytter jeg fokuspunktet ofte rundt. På X-T1 har jeg lagt funksjonen «velg fokuspunkt» på funksjonsknappen foran på kameraet. Da kan jeg trykke på den med langfingeren, og så flytte fokuspunktet med tommelen på de fire knappene rundt OK knappen. Men jeg vil kunne gjøre dette uten å måtte flytte kameraet fra øynene for å se hva jeg egentlig trykker på.

Så for å kunne jobbe mer effektivt med kameraet, rullet jeg tynne striper Sugru og festet på hver av de fire knappene rundt OK knappen. I tillegg la jeg en liten prikk Sugru på funksjonsknappen foran på huset, på Focus Assistent knappen, og på AF-L knappen. Hvorfor ikke på AE-L knappen lurer du kanskje? Jo for med bare prikk på en av de to så vet jeg kjapt hvor på huset fingeren min er uten å se etter. Og jeg valgte rødt fordi det så kulere ut enn svart.

20140630-204933-74973484.jpg
Sugru er rett og slett genialt! Små pakker med en slags modelleire som du knar litt mellom fingrene før du former det, og lar det sette seg i 24 timer. Og da sitter det. Omtrent på alt har jeg forstått! Veldig kult og nyttig. Jeg kjøpte det i en Jernia butikk, men du kan også bestille det på nett.

Om det funket? Ja gjett om! X-T1 huset har blitt mye mer effektivt å bruke, og jeg navigerer mye raskere og presist rundt uten at jeg behøver å ta kameraet vekk fra øyet. Rett og slett en drøm!

Og for de som lurer, ja så er det Grip Strap GB-001 grepet som er montert på huset. Det fungerer også veldig bra, og jobber man en hel dag med kameraet i hånden trenger man ikke holde i huset hele tiden. Man kan slippe det, og allikevel er det i og ved hånden din. Dritbra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s